Контактные телефоны:
8 708 619 64 592021ж. 16 ақпан күні "Бизнес және сервис колледжі" КМҚК 0508000 «Тамақтандыруды ұйымдастыру» мамандығының 31 Опр тобында біліктілік емтиханы өтті. Біліктілік емтиханы өндірістік іс тәжірибенің қорытындылары бойынша "4-разрядты даяшы" біліктілігін беру мақсатында өткізілді.
Сонымен қатар, емтихан WorldSkills стандарттары бойынша студенттердің белгілі бір салада кәсіби қызметті жүргізуге және (немесе) әлемдік стандарттарға сәйкес нақты кәсіп немесе мамандық бойынша жұмысты орындауға мүмкіндік беретін білім, білік, дағды деңгейін айқындау мақсатында жүргізілді.
Біліктілік емтиханының тапсырмалары ұлттық чемпионаттың тапсырмаларына негізделіп дайындалды, біліктілік емтиханының тапсырмалары келесі операцияларды қамтыды:
- үстелді дастарханмен жабу,
- майлықтарды бүктеу,
- 1 үстелге 2 қонақты қызмет көрсетуге дайындау (мезанпланс),
- мәзір бойынша қызмет көрсету.
Студенттердің жұмысын сарапшылар бағалады, оның құрамына қаланың мейрамханаларының жетекші мамандары Л.К. Жаманбалинова ("Центральный" мейрамханасы) және И.Д.Эхлер (Selfie RestoBar), колледждің өндірістік оқыту шеберлері (А. А. Рсалиева, К. М. Гулида) кірді.
Емтиханға қатысқан 9 студенттің барлығы "Даяшы"біліктілігі бойынша стандарттар талаптарын орындай алды.
Абай облысы ББ «Бизнес және сервис жоғары колледжі» КМҚК
Әрленім және құрастыру
SemStar
2021ж. 16 ақпан күні "Бизнес және сервис колледжі" КМҚК 0508000 «Тамақтандыруды ұйымдастыру» мамандығының 31 Опр тобында біліктілік емтиханы өтті. Біліктілік емтиханы өндірістік іс тәжірибенің қорытындылары бойынша "4-разрядты даяшы" біліктілігін беру мақсатында өткізілді.
Сонымен қатар, емтихан WorldSkills стандарттары бойынша студенттердің белгілі бір салада кәсіби қызметті жүргізуге және (немесе) әлемдік стандарттарға сәйкес нақты кәсіп немесе мамандық бойынша жұмысты орындауға мүмкіндік беретін білім, білік, дағды деңгейін айқындау мақсатында жүргізілді.
Біліктілік емтиханының тапсырмалары ұлттық чемпионаттың тапсырмаларына негізделіп дайындалды, біліктілік емтиханының тапсырмалары келесі операцияларды қамтыды:
- үстелді дастарханмен жабу,
- майлықтарды бүктеу,
- 1 үстелге 2 қонақты қызмет көрсетуге дайындау (мезанпланс),
- мәзір бойынша қызмет көрсету.
Студенттердің жұмысын сарапшылар бағалады, оның құрамына қаланың мейрамханаларының жетекші мамандары Л.К. Жаманбалинова ("Центральный" мейрамханасы) және И.Д.Эхлер (Selfie RestoBar), колледждің өндірістік оқыту шеберлері (А. А. Рсалиева, К. М. Гулида) кірді.
Емтиханға қатысқан 9 студенттің барлығы "Даяшы"біліктілігі бойынша стандарттар талаптарын орындай алды.
Экономика саласында мемлекет пен аймақтың өндірістік әлеуетін көтере алатын, бәсекеге қаблетті, жоғары дәрежелі теориялық және практикалық дағды мен жеке тұлғалық қасиетті игерген мамандарды дайындау.
Бизнес және сервис жоғары колледжі - Абай облысы және Қазақстан республикасының сервис, экономика және басқару саласындағы техникалық және кәсіптік білім берудің үздігі, корпоративті менеджменттің тиімді жүйесін меңгерген оқытушылар мен білімгерлердің, жұмыс берушілердің тағы басқа қызығушылық танытқан жақтардың мүддесіне сай қызмет ететін инновациялық білім беру мекемесі.
Абай облысы ББ «Бизнес және
сервис жоғары колледжі» КМҚК